Здесь можно говорить об ЭТОМ без цензуры и чистки
Write comments

Re: Военная техника и вооружение

Ср мар 04, 2020 18:28:01

На посошок:

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/6 ... ayiny.html
Київський бронетанковий завод, що входить до ДК "Укроборонпром", передав Збройним силам України останню партію з 6 танків Т-72, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України.

Усі танки прийнято військовою прийомкою Міноборони та передано для укомплектування підрозділів Збройних сил України.
Изображение
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Ср мар 25, 2020 17:04:53

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/l ... edovu.html

Изображение

ДП "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", передав для потреб Міністерства оборони України чергову партію з 6 одиниць танків Т-64.
...
Відповідно до контракту підприємство відправило вже більше півсотні одиниць відремонтованої та модернізованої бронетехніки – це танки Т-64 і Т-72, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-1, а також броньовані гусеничні пожежні машини ГПМ-54.
...
підприємства бронетанкового дивізіону збільшили виробництво у більш ніж два рази у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.
...
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Чт мар 26, 2020 19:03:06

https://inforesist.org/ukroboronprom-do ... ssion=true

25 марта государственное Киевское конструкторское бюро «Луч», которое входит в состав концерна «Укроборонпром«, передало бойцам ВСУ 28 реактивных ракет «Ольха». Об этом сообщается на странице «Укроборонпрома» в Facebook.

Изображение

«Это — «Ольха», высокоточный 300 мм реактивный боеприпас, который находится на вооружении подразделений ракетных войск и артиллерии Сухопутных войск ВСУ. Передача ракет, изготовленных в рамках государственного контракта, состоялась досрочно», — говорится в сообщении.
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Пт мар 27, 2020 14:32:29

https://mil.in.ua/uk/news/ukrayinska-br ... -dlya-ngu/
«Українська бронетехніка» розпочала процедуру передачі партії спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор», які були виготовлені для НГУ.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Машини укомплектовані радіостанцією, приладами нічного бачення, автоматичною системою пожежогасіння, відео-реєстратором спеціального типу і напівавтоматичною системою підкачки шин.

Поставка бронеавтомобілів здійснюється в рамках виконання Державного оборонного замовлення.

«Завдяки злагодженим і професійним діям команди підприємства і незважаючи на складну ситуацію в країні, нам вдалося на місяць раніше терміну завершити виробництво броньовиків для Нацгвардії», – зазначив голова Наглядової ради ТОВ «Українська бронетехніка» Андрій Сенченко.

Изображение

СБА «Новатор» пристосований до експлуатації в складних умовах бездоріжжя. Автомобіль з колісною формулою 4×4 і 6,7-літровим турбодизельним двигуном здатен долати без підготовки водні перешкоди глибиною до 1,4 м і підйоми до 60%, а також розвивати швидкість по шосе від 140 до 170 км/год залежно від типу двигуна. Запас ходу по пересіченій місцевості становить 700 км, по автошляхах – 1000 км.

Наразі на базі рухомої платформи «Новатор» ведеться розробка лінійки бойових і транспортних машин для потреб Збройних Сил і силових структур України. Презентацію заплановано наступного місяця.

У листопаді 2019 року партія «Новаторів» надійшла на озброєння Збройних Сил України.

Бронеавтомобіль «Новатор», від компанії «Українська бронетехніка» розробили в інтересах та для підрозділів НГУ. Він побудований на спеціалізованому двовісному шасі високої прохідності FORD F-550 з колісною формулою 4х4, підвіску якого суттєво модернізовано для використання в бойових умовах.

СБА «Новатор» броньований, захист відповідає класу захисту ПЗСА-4 (від кулі ЛПС 7,62 мм гвинтівкового патрона 57-Н-323с з відстані 10 м). Протимінний захист днища здатний витримувати підрив двох ручних гранат типу РГД-5.
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Пт мар 27, 2020 15:00:57

И харьковчане не отстают:

https://amp.censor.net.ua/ua/photo_news ... ssion=true
Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод" (ХБТЗ), яке входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Збройним силам України 13 одиниць модернізованої техніки.
Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу ДК "Укроборонпром", зокрема, військовим передали 10 танків Т-80БВ і 3 танка Т-64БВ зразка 2017 року.

Изображение

Изображение

Всього на сьогоднішній день Харківський бронетанковий завод виготовив 250 модернізованих бойових машин: 162 танки Т-64БВ зразка 2017 року і 88 танків Т-80БВ.

Модернізований фахівцями ХБТЗ танк Т-64БВ зразка 2017 року є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів ЗСУ та відмінно показав себе у протистояннях з протидіючими військами на Сході України.Під час модернізації він отримав розширені бойові можливості за рахунок тепловізійного прицілу, нового вдосконаленого динамічного захисту, нової цифрової радіостанції, сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, системи інформаційного сповіщення аварійної ситуації, телевізійної системи спостереження за навколишнім середовищем, а також засобів супутникової навігації.

Модернізований ДП "ХБТЗ" танк Т-80БВ, отримав аналогічні покращення.
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Пт мар 27, 2020 15:10:02

И снова Харьков, но уже ХКБМ.

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/h ... -foto.html
Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони чергову партію з 4 бронетранспортерів БТР-4Е з обсягу державного оборонного замовлення 2019 року.

Про це повідомляє директор підприємства Яків Мормило.

Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони та вже сьогодні відбудуть до військової частини.

Изображение

Виконання поставок відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року, який був розблокований спільними зусиллями Президента України, Міноборони та нового керівництва Укроборонпрому наприкінці 2019 року.

“Реалізація цього контракту перебуває під особливим контролем та за активною участю керівництва Концерну. З відновленням робіт здача техніки відбувається за графіком. Більша частина працівників підприємства переведено у режим часткової роботи до кінця карантину, водночас, виробничі підрозділи, які виготовляють БТР, виходять на роботу в повному складі і продовжують забезпечувати війська надійною бронею”, – розповів Ігор Фоменко, заступник генерального директора Концерну з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки.

Перші відвантаження бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передали військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е.

Наразі контракт виконується у повному обсязі та згідно з графіком, під час карантину та надзвичайної ситуації в Україні бронетранспортери збираються на ХКБМ без затримок.

Так, лютому цього року підприємство відвантажило 3 бронемашини, у січні – 4. Всього за контрактом ХКБМ має виготовити і передати 45 одиниць бронетранспортерів БТР-4Е.
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Пт мар 27, 2020 18:49:13

Сегодня просто залп какой-то :shock:

https://mil.in.ua/uk/news/povitryani-sy ... yj-mig-29/
Повітряні Сили отримали модернізований МіГ-29 – сьогодні, 27 березня 2020 року, модернізований та капітально відремонтований винищувач МіГ-29 сів на смугу рідного летовища.
Про це повідомляє пресслужба Повітряних Сил ЗСУ у Facebook.

Изображение

Літак передали до 40 бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України відповідно до державного оборонного замовлення.

Роботи були виконані на профільному ДП «Львівський державний авіаремонтний завод».

За словами представників підприємства міжремонтний ресурс модернізованого МіГ-29 складе щонайменше 8 років із можливістю продовження до 12-ти.
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Ср апр 01, 2020 13:00:25

https://mil.in.ua/uk/news/shepetivskyj- ... su-20-sau/

Державне підприємство “Шепетівський ремонтний завод” у першому кварталі 2020 року передав ЗСУ 20 відремонтованих одиниць техніки, з них 16 122-мм САУ 2С1 “Гвоздика” та 4 152-мм САУ 2С3М “Акація”.
Про це повідомляє пресслужба ДК “Укроборонпром”.

Изображение

Днями завод передав Збройним Силам України чергову партію з 5 відремонтованих самохідних артилерійських установок 2С1 “Гвоздика”
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Чт апр 09, 2020 10:45:47

По-моему, это первое видео, в котором видно, как "Нептун" поражает надводную цель. Неделю назад запускали.

РК-360 МЦ "Нептун" – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіелектронній протидії противника.


Изображение
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Пт апр 10, 2020 15:59:47

https://mil.in.ua/uk/news/furiya-pryjny ... -ukrayiny/
Наказом Міністерства оборони України №115 від 09.04.2020 за результатами успішних державних випробувань Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія» офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Про це повідомляє пресслужба компанії НПП “Атлон Авіа” на своїй сторінці у Facebook.

БпАК А1-СМ «Фурія» є першим вітчизняним комплексом, розробленим приватною компанією, який був прийнятий на озброєння української армії.

До прийняття на озброєння А1–СМ «Фурія» вже надходила до Збройних Сил України та Національної гвардії України де за результатами експлуатації до конструкції вносились відповідні зміни.
Изображение
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Вт апр 14, 2020 14:50:48

https://inforesist.org/ukrainskij-dron- ... spytaniya/

Украина провела очередной этап испытаний блуждающего боеприпаса «Гром», во время которых в разных режимах были опробованы системы управления БПЛА и алгоритмы обнаружения целей. Об этом сообщает Defense Express

Отмечается, что для сохранности экспериментального образца, боевую часть заменили парашютом.

У «Грома» боевая часть весом в 3,5 кг, общий взлетный вес — 10 кг, разгоняется новинка до 120 км/ч и летает час. Цели ищет при помощи оптической станции с мощной камерой. Она дает возможность обнаружить даже небольшой объект с высоты более 1200 метров. Оснащение может быть, как с осколочно-фугасной боевой частью, так и с кумулятивной и термобаричной.

Мощный мультилет поднимает «Гром» на нужную высоту и ретранслирует сигнал управления и телеметрии. Потому беспилотник может дольше находиться в небе и расширяет дальность стабильной передачи информации в момент, когда работают средства радиоэлектронной борьбы противника.

«Гром» (разработка «Атлон-Авиа») – новая техника, совмещение БПЛА и высокоточного оружия. Использовать его дешевле, чем высокоточные ракеты, бомбы или артиллерийские снаряды.

Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Чт апр 16, 2020 22:38:20

https://ukroboronprom.com.ua/uk/bez-rub ... -foto.html
Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України партію з 8 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1.

Це перша партія техніки, яка пройшла капітальний ремонт та покращення характеристик на Миколаївському бронетанковому заводі вже в рамках цьогорічного державного оборонного замовлення.
...
В ході капітального ремонту, спираючись на бойовий досвід українських військових, фахівці підприємства покращили характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема, БРДМ-2Л1 містить новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійну систему нічного керування; змінено розташування особового складу та покращено ергономіку машини за рахунок бокових люків із посиленим бронюванням, що пришвидшує десантування екіпажу та спрощує експлуатацію техніки.
...
Броньована розвідувально-дозорна машина БРДМ-2 знаходиться на озброєнні Збройних Сил України, має підвищену прохідність та призначена для ведення розвідки та супроводження конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.
Изображение

Изображение
Sysopaty

Re: Военная техника и вооружение

Пт апр 24, 2020 09:21:10

Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Чт апр 30, 2020 19:59:13

https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/b ... video.html

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України чергову партію з 5 бронетранспортерів БТР-4Е.

Усі БТР оснащені кулеметами КТ762 виробництва київського державного підприємства “Маяк”, який є співвиконавцем контракту.

Изображение

Таким чином ХКБМ виконав уже 60% державного контракту – станом на кінець квітня на заводі виготовили та передали військовим 28 бронетранспортерів з 45, передбачених державним оборонним замовленням 2019 року.
...
Нагадаємо, перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передав військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е. Далі відвантаження відбувалися чітко за графіком. Так, у лютому цього року підприємство відвантажило 3 бронемашини, у січні – 4, у березні – 4 та 5 – у квітні. Всього за контрактом ХКБМ має виготовити і передати 45 одиниць бронетранспортерів БТР-4Е.
Сэнсэй

Re: Военная техника и вооружение

Ср май 06, 2020 12:58:56

https://ukroboronprom.com.ua/uk/pro-gol ... -foto.html
Державне підприємство "Київський бронетанковий завод", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало українським війковим партію з 9 бронетранспортерів БТР-80, відремонтованих в рамках державного оборонного замовлення.

"Сьогодні ми передаємо нашим захисникам останню партію відремонтованих бронетранспортерів БТР-80. Роботи довелося закінчувати в особливому режимі карантину, але усі наші зобов’язання в рамках державного оборонного замовлення 2019 року тепер виконано", – повідомив директор КБТЗ Володимир Синявський.

Усі бронемашини пройшли плановий регламентований ремонт, отримали нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також нові 29-дюймові покришки українського виробництва.
...
За підсумками першого кварталу 2020 року КБТЗ став рекордсменом серед підприємств бронетанкового дивізіону Концерну за обсягом виготовленої продукції.
...
Изображение

Изображение
Write comments