Модераторы: healix, Модераторы форума
2300 військових карбуватимуть крок на Марші незалежності
Серпень 20, 2015
Усі бійці готові продемонструвати українцям свій стройовий вишкіл
В урочистому проходженні Хрещатиком візьмуть участь військовослужбовці Збройних Сил України та інших силових структур
На відміну від попереднього року цього дня на майдані Незалежності й на Хрещатику у проведенні заходів військова техніка участі не братиме. У центрі урочистостей буде воїн — захисник країни.
Зокрема, це військовослужбовці з військових частин Київського гарнізону, курсанти військових вузів, військовослужбовці із зони проведення АТО, а також військовослужбовці Прикордонної служби і Національної гвардії. Загалом Хрещатиком карбуватимуть крок 17 стройових розрахунків загальною кількістю 2300 осіб.
Запорожець сержант Едуард Драгулов крокує у стройовому розрахунку Сухопутних військ ЗС України. Шість місяців тому він добровольцем вступив до лав Збройних Сил та поїхав до зони проведення АТО, де брав участь у виконанні бойових завдань у Гранітному, Мар’янці тощо.
У марші незалежності беруть участь 17 стройових розрахунків
— Пишаюся тим, що беру участь у марші незалежності. Проходячи перед трибуною у строю, постійно відчуваю плече товаришів, згадую виконання бойових завдань у зоні АТО і розумію, що для кожного з нас, як на фронті, головне — це взаємодопомога, — розповідає він. — Тут я зустрів хлопців, які для мене стали справжніми побратимами. А вдома мої рідні та друзі з заводу «Мотор Січ» знають, що я проходитиму урочистим маршем Хрещатиком. Тож у цей день вони зберуться біля телевізора, щоб побачити святкове дійство. А я буду старатися за весь Запорізький край.
Тарас Савічев служить у морській піхоті два з половиною роки. Як і чимала кількість його товаришів по службі та учасників маршу незалежності, неодноразово брав участь у виконанні бойових завдань на Сході країни, зокрема у Гранітному, Талаківці, Широкиному тощо. Не з чуток знає, що таке обстріл із ворожої артилерії, підступні постріли снайперів, втрата бойових товаришів. Проте головне для нього — витримка та вірність клятві морського піхотинця.
— Ми повинні показати, що в умовах військової агресії проти нашої країни цей захід вкрай необхідний. Люди мають бачити, що в нас є військо і воно вже зовсім інше, — каже Тарас Савічев.
Вадим КОВАЛЬОВ
Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]