Модератор: Модераторы форума
Сэнсэй писал(а):Заголовки типу "вчені здійснили революційний прорив у розробці акумуляторів" я читаю десь раз на місяць впродовж вже багатьох років
Сэнсэй писал(а):Заголовки типу "вчені здійснили революційний прорив у розробці акумуляторів" я читаю десь раз на місяць впродовж вже багатьох років
BIS писал(а):Всі обіцяють зарядку за 5-10 хвилин.
Сэнсэй писал(а):BIS писал(а):Всі обіцяють зарядку за 5-10 хвилин.
Та отож. Уявляю собі: під'їхало на одночасну зарядку 5 автівок, кожній з яких для такої супершвидкої зарядки треба за 10 хвилин зарядити, в середньому, автоакум ємністю 75кВт*год. Тобто, кожній потрібна потужність 450кВт впродовж 10 хвилин. Тому, для 5 одночасних автівок лише на одній заправці треба дати 2,25 МЕГАватти. Нагадаю: потужність київської ТЕЦ-6, яка живить третину Києва, - 500МВт. Коротше, такі революційні методи супершвидкої зарядки батарей потребують повної перебудови всієї енергогенеруючої і розподільної інфраструктури країни. Тому я у профільній темі і писав, що нова ніссанівська технологія e-power виглядає куди більш доцільною: на автівці стоїть, фактично, бензогенератор, що живить електродвигун. Так, це все рівно спалювання традиційного палива, але нічого перебудовувати у масштабах країни не потрібно.
bykovdima писал(а):щось ти загнув ))
поточні електрокарі беруть умовні 150квт (більшість до 100, поодинокі випадки більше 150). зарядні станції видають 80/120/160квт, мають не більше 3 портів зарядки. і при одночасній зарядці вони не множать на 3, а ділять на 3 свою потужність
BIS писал(а):Друге діло, що зі збільшенням кількості електромобілів і навантаження на мережу збільшиться. Потрібна якась державна політика розвитку
BIS писал(а):Не буде падати і коли вмикатиметься 360 чи 450
Сэнсэй писал(а):Я вище наводив простий розрахунок, що одночасна зарядка п'яти "10-хвилинних" батарей створює пік споживання у 2+ Мегаватта. І це ж не самих потужних, лише на 75кВт*год брав. Я завжди на ОККО заправляюсь недалеко від себе, там майже завжди 5 машин одночасно - це норма.
І, знову ж таки, електрички зараз - то крапля у морі автівок з ДВЗ. А ми ж - про майбутнє, де всі на електричках і всі "за 10 хвилин".
"Група "ДТЕК" ввела в експлуатацію 200 МВт УЗЕ, створених у партнерстві з провідною американською компанією Fluence, світовим лідером у сфері накопичення енергії. Компанія підключила до енергосистеми 6 нових об’єктів різної потужності – від 20 до 50 МВт
обсяг інвестицій ДТЕК в будівництво комплексу, яке тривало з березня по серпень 2025 року, становив EUR125 млн, а загалом система зможе зберігати 400 МВт*год електроенергії
Вернуться в Qashqai - мир высоких технологий
Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]