Вс апр 02, 2017 20:15:14
mutexx писал(а):отопление не особо комфортное, температуру днем держали 18-19, ночью и меньше было
Вс апр 02, 2017 20:26:49
Вс апр 02, 2017 20:30:49
mutexx писал(а):как не верти а абонплата для меня оч плохо, для тех у кого отопление не газовое вообще жп
Вс апр 02, 2017 22:16:00
BIS писал(а):Но сам принцип имения вызывает протест
Пн апр 03, 2017 07:17:58
mutexx писал(а):BIS писал(а):Но сам принцип имения вызывает протест
прикол в том что от введения абоненты (и одновременного небольшого понижения тарифа) выиграли только те кто сжигает газ многими сотнями или тысячами кубов, те кто живет скромно без зАмков, бассейнов и зимнего сада - в минусах. Т.е. богатые богатеют, бедные беднеют. Ну очень по европейски
Пн апр 03, 2017 08:10:16
BIS писал(а):Для себя решил пока не дергаться и не платить облгазу ничего
Пн апр 03, 2017 08:24:42
Пн апр 03, 2017 09:17:47
Пн апр 03, 2017 12:04:58
«Починаючи з п'ятниці, країну знову б'є висмоктана з пальця «зрада»...
Для абсолютної більшості споживачів ціни на газ впадуть, знизяться. Я кажу про спільні витрати на два рахунки – за спожитий газ та абонплату.
Якщо у вас є газова плита, газова колонка і ви використовуєте газ для опалення, ваш загальний рахунок знизиться в середньому на 4%. У країні таких споживачів понад 53%.
Якщо у вас є газова плита і газова колонка, то загальний рахунок на спожитий газ не зміниться, але і не зросте. Таких споживачів в Україні 31%.
І тільки якщо у вас є газова плита, ви використовуєте лічильник, загальні витрати на газ або на абонплату піднімуться в середньому на 50 грн. Таких споживачів у нас 4%.
Для компенсації цього підвищення Нацкомісія готує знижку на цю суму на вартість комунальних послуг загалом», заявила заступник голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко
Пн апр 03, 2017 12:20:37
Пн апр 03, 2017 12:29:08
Пн апр 03, 2017 12:31:38
Ср апр 05, 2017 09:09:25
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що не знав про введення з 1 квітня абонплати за газ Національною комісією, що регулює сферу енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Про це Гройсман заявив в ефірі «112 Україна».
«Я, по-перше, не знав, що введуть з 1 квітня, але я знаю, що у них є такі плани, я не ставив ніяких проблем. Але в чому питання - коли вони це ввели, я про це дізнався зі ЗМІ», - заявив Гройсман.
Досвід ЄС?
Експерти зауважують, що посилання на європейський досвід виправдане лише частково. Єдиною країною в ЄС, яка обрала застосовану в Україні модель оплати максимальної приєднаної потужності, є Нідерланди, але й там це відбувалося із кількарічним перехідним періодом і одночасним зниженням одного з енергетичних податків, розповідає Ніцович.
Більшість країн ЄС використовують тарифи, що складаються із двох компонентів - фіксованого та залежного від обсягу спожитого газу, додає Уніговський. Та навіть за цих умов фіксована частина тарифу може бути більше прив'язаною до економічних реалій, як у випадку зі Словаччиною, де споживачі розділені на вісім різних груп із відповідними їхнім потребам тарифними планами.
Вт апр 11, 2017 22:27:23
Torpedo писал(а):BIS, канэчно понизят. И введут абонплату за транспортировку тепла.
Україна зобов'язалася перед МВФ з 1 серпня 2017 року ввести абонплату за підключення до послуг централізованого опалення.
http://www.epravda.com.ua/news/2017/04/11/623743/
Пт апр 14, 2017 08:23:50
В меморандуме с Международным Валютным Фондом (МВФ) украинская власть взяла на себя обязательство ввести абонентскую плату на отопление для всех. «Мы применим тариф на распределение газа и отопления на основе мощности, это позволит перенести некоторую часть стоимости на летние месяцы – все изменения вступят в силу с первого мая 2017-го», – говорится в документе.
Чугунные радиаторы комплектуются из отдельных секций. Одна секция имеет мощность около 0.15 кВт (150 Вт).
Классические изделия из чугунного литья выделяют 150 Вт тепловой мощности при следующих условиях. Температура в помещении должна отличаться от температуры теплоносителя на 50 градусов Цельсия. Например, если в комнате 20 градусов, то температура теплоносителя равняется 70 градусам. При соблюдении этой разницы температур мощность секции будет равна заявленной.