Помоему все ясно. :)
Write comments

Re: Девяностые вернулись! Берегите себя!

Ср окт 09, 2013 10:35:37

levsha писал(а):Практика великої кількості країн показує, що як раз легалізація зброї і призводить до того, що люди починають старатись мирно врегулювати конфлікт, а не сходу бити в морду. І це ніколи не призводило до спалаху перестрілок і т.п., а тільки навпаки.

Очень общая фраза, Коля. В большинстве случаев авторы таких вот нововведений заинтересованы в таких фразах и пропагандах. Ещё раз: я не против разрешения, я за своевременное разрешение. В противном случае, правых и отстаивающих свою правоту пачками сажать будут "свои" стражи закона. То есть, на данном этапе ничего не изменится. По крайней мере. в положительную сторону.
levsha

Ср окт 09, 2013 10:43:25

Kostya писал(а):
levsha писал(а): І ще раз: стримуючим фактором працює не ствол в лице, а просто сам факт того, що можна нарватись на ствол навіть полізши з кулаками на дядечка в жигулях.

Ага, для тебя - образованного и состоявшегося, умеющего критически мыслить и оценивать риски. Для отморозка-наркомана это и даром не будет никаким сдерживающим фактором, когда жизнь на инстинктах зиждится.

А для нього зараз нема ніяких стримуючих факторів. А коли ймовірніть у відповідь нарватись на кулю буде досить великую, то навіть відморозок-наркоман задумається.
Kostya писал(а):А таких у нас сейчас большинство - если не отморозков-наркоманов, то просто доведённых до отчаяния...

Ти перебільшуєш. Більшість людей маючи при собі зброю застосує її тільки у випадку самої крайної необхідності. В нас більшість міліції відморозки, і вони при зброї. І вони реально бояться пістолет в руки брати.
Kostya писал(а):Вот потому я считаяю. что сперва система должна заработать, а именно менты, прокуроры, судьи, а уж потом и кольты со шмайсерами в свободную продажу пускать можно...

Мрії мрії. Це звичайно, класні мрії, але ніякого зв’язку із тим, як працює дозвіл мати зброю, вони не мають.
Kostya писал(а):
levsha писал(а):Особисто я так, куплю. На людину направлю тільки у випадку небезпеки для життя.

А я никогда не направлю. И знаешь почему? Потому, что за моими плечами есть своё кладбище из тех, кого не спас в своё время. Когда ушиваешь дырку на бьющемся сердце, цену жизни понимаешь так, как никто другой...

І практично ніхто не направить, а вистрілити зможуть взагалі одиниці. Не зважаючи на це воно працює. Саме як стримуючий фактор, а не як можливість застосувати.
Аргумент "у них можна, а в нас ні" не має під собою ніяких підстав. Ми не є якимось такими особливими на землі. Дозвіл на зброю вводився в багатьох країнах, дуже різних країнах.
Але взагалі це все мрії. В нас не введуть дозвіл на зброю. І не тому, що в нас всі перестріляють усіх (такого ніде не було, і не буде), а тому, що це урівняє людей
levsha

Ср окт 09, 2013 10:47:00

Kostya писал(а):
levsha писал(а):Практика великої кількості країн показує, що як раз легалізація зброї і призводить до того, що люди починають старатись мирно врегулювати конфлікт, а не сходу бити в морду. І це ніколи не призводило до спалаху перестрілок і т.п., а тільки навпаки.

Очень общая фраза, Коля. В большинстве случаев авторы таких вот нововведений заинтересованы в таких фразах и пропагандах. Ещё раз: я не против разрешения, я за своевременное разрешение. В противном случае, правых и отстаивающих свою правоту пачками сажать будут "свои" стражи закона. То есть, на данном этапе ничего не изменится. По крайней мере. в положительную сторону.

Твоя фраза "все перестріляють всіх" не менш загальна. А "пропоганду" можна легко знайти в інтернеті. з конкретними цифрами, причому цифри можна знайти потім у звітах для uk, наприклад, а не тільки в ци "пропогандистських" статтях.
Ніхто не буде відстоювати свою правоту зброєю. Навпаки, ті, хто до цього розмахував травматом чи ножем, перестануть це робити. А законний власних вогнепальної зброї ніколи не буде хвататись за пістолет тому, що його хтось підрізав.
Kostya

Ср окт 09, 2013 10:53:01

levsha писал(а):то навіть відморозок-наркоман задумається.

Как врач могу утверждать - не задумается, не тешь себя надеждами.
levsha писал(а):Аргумент "у них можна, а в нас ні" не має під собою ніяких підстав. Ми не є якимось такими особливими на землі.

А где я утверждал, что мы особенные? Кроме разрешения должен быть ещё и контроль. А он у нас есть? Сам же говоришь:
levsha писал(а):В нас більшість міліції відморозки, і вони при зброї. І вони реально бояться пістолет в руки брати.

А кроме ментов есть ещё и врачи, которые справки за бабло выдавать будут. Да, сперва бояться будут, а потом каналы денежные прорубят и полетят справки, как водительские в своё время.
Вот и думай, у кого ствол - у адекватного рормального человека на случай крайней необходимости или у психопата-алкоголика-наркомана-тунеядца...
Хорошо, если у тебя - взрослого человека есть свой ствол для противовеса, как контр-аргумент... А если на твоём месте ребёнок окажется, который кого-то коляской в маркете зацепит?
Так что да, это всё мечты. И если моя мечта о гражданском обществе мне кажется неосуществимой и быть Украине Гандурасом всю дорогу, то твоя о воде разрешения на оружие, мне кажется ненужной и опасной.
Kostya

Ср окт 09, 2013 10:55:42

levsha писал(а):Твоя фраза "все перестріляють всіх" не менш загальна.

Согласен, обобщил, но от истины далеко не ушёл. Глядя, как народ бодается утром при съезде на Южный мост, могу предположить перестрелки там каждое утро...
levsha писал(а):Ніхто не буде відстоювати свою правоту зброєю. Навпаки, ті, хто до цього розмахував травматом чи ножем, перестануть це робити. А законний власних вогнепальної зброї ніколи не буде хвататись за пістолет тому, що його хтось підрізав.

Уверен? Так оттчего же сейчас морду-то бить выбегает?
levsha

Ср окт 09, 2013 10:59:30

Kostya писал(а):
levsha писал(а):Ніхто не буде відстоювати свою правоту зброєю. Навпаки, ті, хто до цього розмахував травматом чи ножем, перестануть це робити. А законний власних вогнепальної зброї ніколи не буде хвататись за пістолет тому, що його хтось підрізав.

Уверен? Так оттчего же сейчас морду-то бить выбегает?

Впевнений. Практика країн, де дозвіл було введено, це підтверджує. Вибігають тому, що впевнені, що не отримають відпор у відповідь.
Kostya

Ср окт 09, 2013 11:06:14

levsha писал(а):Впевнений.

Ню-ню...
levsha писал(а):Практика країн, де дозвіл було введено, це підтверджує.

А есть и иная статистика - самоубийства, спонтанные расстрелы, немотивированная агрессия под воздействием разных факторов. Но это же мелочи по сравнению со страной вцелом, можно пренебречь.
levsha писал(а):Вибігають тому, що впевнені, що не отримають відпор у відповідь.

Не очень логично. Я бы сказал, что сейчас нельзя предугадать, на какой именно отпор можно нарваться. С бесконтрольностью, вседозволенностью и безнаказанностью я вполне могу взять на "поносить" наградной ствол тестя (ветерана МВД) и катать его в машине. Да и тупо купить не проблема сейчас... Лично моё авто ни разу за 15 лет вождения не шманали, а посление годы и не останавливают ососбо, бо как не нарушаю...
levsha

Ср окт 09, 2013 11:09:59

Kostya писал(а):
levsha писал(а):Практика країн, де дозвіл було введено, це підтверджує.

А есть и иная статистика - самоубийства, спонтанные расстрелы, немотивированная агрессия под воздействием разных факторов. Но это же мелочи по сравнению со страной вцелом, можно пренебречь.

Точно є? Чи ти думаєш, що є? А то люди і так кидаються під поїзд чи вбивають сокирою. І дозвіл на зброю їм для цього якось не дуже потрібен.
Kostya писал(а):
levsha писал(а):Вибігають тому, що впевнені, що не отримають відпор у відповідь.

Не очень логично. Я бы сказал, что сейчас нельзя предугадать, на какой именно отпор можно нарваться. С бесконтрольностью, вседозволенностью и безнаказанностью я вполне могу взять на "поносить" наградной ствол тестя (ветерана МВД) и катать его в машине. Да и тупо купить не проблема сейчас... Лично моё авто ни разу за 15 лет вождения не шманали, а посление годы и не останавливают ососбо, бо как не нарушаю...

Ну а ще можна на Клічка нарватись, коли полізеш з кулаками. Але це настільки малоймовірно, що в людей і виникає впевненість, що їм можна, а навколо лохи.
Kostya

Ср окт 09, 2013 11:17:59

levsha писал(а):Точно є? Чи ти думаєш, що є?

Есть, и из-за этого многие препараты психотропного характера запретили. Кроме того, много болячек в латентной форме протекать могут до поры до времени. Ну, то уже другая тема.
levsha писал(а):Але це настільки малоймовірно, що в людей і виникає впевненість, що їм можна, а навколо лохи.

Великолепно! И справиться нам поможет легализация оружия в нашей стране тотального правового нигилизма!
Всё ясно...
Больше не спорю.
=D>
BIS

Ср окт 09, 2013 11:35:39

levsha писал(а):Особисто я так, куплю. На людину направлю тільки у випадку небезпеки для життя. І ще раз: стримуючим фактором працює не ствол в лице, а просто сам факт того, що можна нарватись на ствол навіть полізши з кулаками на дядечка в жигулях.

А можно нарваться на пулю никого не трогая. Только потому что дядечка из жигулей/лексуса хлебнул самогону/вискаря и в неадеквате ему не понравилась твоя физиономия, или то как ты проходишь мимо ...
И не окажется по закону подлости у тебя в этот момент твоего ствола ... Или не успеешь оценить есть у тебя реальная угроза для жизни или нету.
Я против того чтоб стволы свободно продавали.
levsha

Ср окт 09, 2013 11:38:37

BIS писал(а):А можно нарваться на пулю никого не трогая. Только потому что дядечка из жигулей/лексуса хлебнул самогону/вискаря и в неадеквате ему не понравилась твоя физиономия, или то как ты проходишь мимо ...
И не окажется по закону подлости у тебя в этот момент твоего ствола ... Или не успеешь оценить есть у тебя реальная угроза для жизни или нету.
Я против того чтоб стволы свободно продавали.

Знову ж таки, на практиці виявляється, що для такого дядечка при наявності в нього ствола буде сам себе більше стримувати, ніж без нього.
Ці всі емоції "почнуть всі стріляти" зрозумілі, але не стріляють, а навпаки! В Молдові не п’ють самогон? Чи там ідеальна правова система і міліція працює як треба?
levsha

Ср окт 09, 2013 11:39:50

А так зараз так і виходить, що дядечка на лексусі бахне віскаря і потім починає стріляти з травмата чи давити колесами. Йому дозволи не треба, в нього і так вже все є
levsha

Ср окт 09, 2013 11:42:31

BIS писал(а):А можно нарваться на пулю никого не трогая. Только потому что дядечка из жигулей/лексуса хлебнул самогону/вискаря и в неадеквате ему не понравилась твоя физиономия, или то как ты проходишь мимо ...

А ще дядечка бахне віскаря і поїде п’яний давити всіх машиною. Висновок - не можна права на автомобіль вільно давати, як зараз, а можна давати тільки обраним. так?
BIS

Ср окт 09, 2013 11:55:10

levsha писал(а):А так зараз так і виходить, що дядечка на лексусі бахне віскаря і потім починає стріляти з травмата чи давити колесами. Йому дозволи не треба, в нього і так вже все є

А если ты восстановишь справедливость и бахнешь его из ствола( в воспитательных целях для можоров) - то сядешь надолго.
Раздать сейчас народу стволы - равно начать гражданскую войну/наведение порядка народом/обучение мажоров быть равными с быдлом.
Может это и даст какой-то результат лет через над-цать. Но сколько случайного народу при этом поляжет.
При союзе небыло оружия у людей - небыло проблемы.
Будет оружие - будет проблема.
Выиграют от этого только продавцы оружия.
BIS

Ср окт 09, 2013 11:59:10

levsha писал(а):А ще дядечка бахне віскаря і поїде п’яний давити всіх машиною. Висновок - не можна права на автомобіль вільно давати, як зараз, а можна давати тільки обраним. так?

Нельзя продавать права - а нужно учить ездить по правилам. А за наезд в тюрьму сажать.
Неотвратимость наказания...
А перенесем это на оружие. Если кто-то вытащил ствол - то должен обязательно пулю назад получить?
Write comments