Здесь можно говорить об ЭТОМ без цензуры и чистки
Write comments

Re: Решения нового Кабмина и большинства в Раде

Вс янв 31, 2016 11:04:17

Чому в кишенях немає реформ? https://medium.com/@PylypDukhliy/%D1%87%D0%BE%D0%BC%D1%83-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%85-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC-493feb883e25#.g51cph9u6
ДВОЙНЯШКИ

Вс янв 31, 2016 16:44:05

Я тут елементарно підрахував. 2015 рік. Щоб виплатити 100 гривень зарплатні, роботодавцю треба було ще нарахувати 40 % ЄСВ ( в середньому). Отже, фонд заробітньої плати - 140 гривень. Це сума, яку фінансисти враховують в бюджеті фірми. Бюджети на 2016 рік затверджені були завчасно, в тому числі і в державних підприємствах. Отже, маємо ФЗП - 140 гривень. ЄСВ наприкінці грудня зменшили до 22%. Не змінюючи ФЗП, тобто без жодних втрат для роботодавця, вже можна виплатити робітнику 140/1,22= 114, 75 грн. Тобто, вже в цьому місяці спокійно ВСІЙ КРАЇНІ можна було бідняти доходи на 15%. Щось я не чув про таке. А за макроекономіним докладом НБУ основна причина спаду економіки - низька купівельна спроможність населення. Прем'єр заявляв як про велике досягнення, про підняття рівня доходів за ВЕСЬ рік на 12 %. І це правда. А тут за раз можна підняти на 15% без жодних втрат. І мовчок. Я чогось не розумію? Місяць закінчився, всім виплачуюють зарплатню. У когось щось змінилось?
Kostya

Вс янв 31, 2016 17:25:58

ДВОЙНЯШКИ
Ну, це твоі припущення. ;) В моій компаніі - приватній американскій - кінець фінроку 1-го квітня, доттого ніхто нікому нічоготне переглядає. Та й в наших бюджетних організаціях, дуиаю, сєня і ко особливо своіми дериктивами не впливають. Тобто, можуть підвищити мінімалку, перерахувати бюджет тощо, але коли воно там докатиться до місць, і скільки з тих відсотків лишиться - хз. Очевидно те, що подптковий кодекс має бути змінений, дірки у вигляді спрощенки закриті, умови піднімати ЗП та вкладати гроші чи відкривати бізнес та чесно сплачувати податки - прозорими. Ну, то такє - думки вголос. :)
Kostya

Вс янв 31, 2016 17:26:47

Ось тут цікаво про парковки та паркування. Стаття стара, проте актуальне кожне слово. ;)
http://dyak.com.ua/2014/04/06/spochatku-zbudujte-parkinhy/
ДВОЙНЯШКИ

Вс янв 31, 2016 17:47:02

Kostya писал(а):ДВОЙНЯШКИ
Ну, це твоі припущення. ;)

Поясни, не зрозумів.
BIS

Вс янв 31, 2016 18:10:32

ДВОЙНЯШКИ
Зарплата зависит не от количества налогов и проч, а от очереди соискателей работы, готовых работать за пару тысяч гривен :(
Если работодатель может найти работника на такую зарплату - то зачем платить больше. И экономия на налогах работодателю только в плюс.
ДВОЙНЯШКИ

Вс янв 31, 2016 18:53:34

BIS писал(а):ДВОЙНЯШКИ
Зарплата зависит не от количества налогов и проч, а от очереди соискателей работы, готовых работать за пару тысяч гривен :(
Если работодатель может найти работника на такую зарплату - то зачем платить больше. И экономия на налогах работодателю только в плюс.

Звичайно. Але я знаю роботодавця, який без втрат для себе вже підняв зарплатню для робітників. Це ж нормально? А в масштабах країни це б дало потужний поштовх економіці. В результаті тим же роботодавцям теж було б краще. На місці політиків я б вголос закликав би підприємців не крисячити ці 15 гривень з кожної сотні собі в кишеню, а таки дати людям. І нагадаю - бюджети пораховані. Тобто в бюджетних організаціях, в крупних корпораціях тощо зараз все одно починає накопичуватись зайвий ФЗП. Дайте його людям. Он Костя сам каже, що корпорації до кінця фінансового року не збираються нічого змінювати. Це означає, що 140 гривень вже закладені.
Kostya

Вс янв 31, 2016 19:35:44

ДВОЙНЯШКИ
Ну BIS пояснив практично один бік медалі. Інший, цілком згоден із тобою, залежить від работодавців. Уряд та ВР зробили крок назустріч, знизивши податок. Тепер іхня черга. Чи постійно потрібно бити по горбу та лише адміністративними заходами вирішувати питання? Я, доречі кілька сторінок тому те саме говорив, щотмені моя головний бухгалтер казала - це гарний шанс для організацій з низькими ЗП хоч трохи мотивнути персонал, але не всі так вважають. У лікарнях та поліклініках, де працюють моі мама та теща, ніхто ці копійки нікуди додавати не збирається. А поки фінансування іхнє не прозоре, ніяк вплинути на це неможливо. Чесно кажучи, не знаю, як там затверджується тарифна сітка та як довго іі перезатверджувати, може я й помиляюся. ;)
ДВОЙНЯШКИ

Вс янв 31, 2016 19:42:54

Kostya
Тут є один нюанс, про який я талдичу, може якось незрозуміло. Спробую ще раз, бо це важливо. Бюджети формуються не від зарплатні "на руки", а від загального фонду заробітньої платні. Бюджети вже сформовані просто тому, що вони були сформовані ще до прийняття змін у ВР. Зараз в бухгалтеріях починає накопичуватись вже затверджений ( а в державному секторі і прописаний в бюджеті) зайвий ФЗП. Приватний підприємець, звичайно, може покласти його в кишеню. В більший корпораціях, а надто в бюджетних - не все так просто. Ну і нагадаю - це гарний шанс для політиків поіаритись. Але з їхніми тупими мізками вони не розуміють свого щастя шарового. Для цього не треба робити якихось важливих реформ. Просто треба використати наслідки вже зробленого, хоча мета й була іншою
Kostya

Вс янв 31, 2016 19:46:24

ДВОЙНЯШКИ
Все зрозуміло. Ти сам відповів собі на питання на початку визначенням здатностей політиків та урядовців в останньому реченні.
Риторичне запитання, Саня. ;)
ДВОЙНЯШКИ

Вс янв 31, 2016 19:53:19

Kostya
Так треба їм допомогти - розказати, підказати. Кожен на своїй роботі може запитати у керівництва. Якщо чекати у моря погоди чи від барина щастя....
Kostya

Вс янв 31, 2016 19:59:52

ДВОЙНЯШКИ
Согласен. Теще и маме я политинформацию провел уже давно. )))
Torpedo

Вс янв 31, 2016 20:40:14

ДВОЙНЯШКИ, з "залишків" ФЗП можна нарізати посади для "люстрованих".
Kostya

Вс янв 31, 2016 21:20:10

Torpedo
Были сегодня на днюхеьу сестры жены. Она у нас переаттестовалась и пока в БНОНе осталась канцелярией и секреткой командовать. Говорит, есть разнарядка устраивать ребят после АТО, в первую очередь инвалидов. У них уже трое отличных парней пашут. Да, не операми, не на выезды, но аналитиками, следаками и тд. Так что, есть и позитив. ;)
Torpedo

Пн фев 01, 2016 21:56:17

Гонтарева рассказала о своей номинации на лучшего главу Центробанка в мире
Глава Национального банка Валерия Гонтарева заявляет о номинировании ее британским экономистом Тимоти Эшом на лучшего главу Центробанка в мире в 2015 году.

... Действительно Том Эш, он такой знаменитый исследователь, так он писал эти номинации еще в прошлом году. Он поставил меня на первое место, а Набиуллину (глава Центробанка России) на второе место, потому что Набиуллиной тоже тяжело", - сказала Гонтарева.
Write comments