Write comments

Re: Замена моторчика вентилятора печки

Чт авг 07, 2025 19:26:07

elektron, а що з старим моторчиком ти звісно не дивився?
Але судячи з того що ти озвучив вартість заміни, то міняв не сам і в сам моторчик не зазирнув, тому питання риторичне.
Torpedo

Чт авг 07, 2025 19:33:57

Сейчас посетителей на форуме: 220, из них зарегистрированных: 0, 1 скрытых и гостей: 219 (основано на активности пользователей за последние 5 минут)

Фігасе...
Сэнсэй

Пт авг 08, 2025 13:55:19

Я колись довго боровся з стороннім звуком під час обдуву і, нарешті, знайшов, що був закритий правий дифузор, справа від переднього пасажира. Відкрив його - і тиша. Якийсь чудернацький резонанс виходив у цих напівзакритих трубах обдуву. Спробуй
Torpedo

Сб авг 09, 2025 10:26:50

Сэнсэй писал(а):Спробуй

Спробувати звісно можна, але не допоможе, знаю про що кажу, бо у нас в червні була така ж халепа як у elektronа
elektron

Сб авг 09, 2025 20:58:21

Torpedo писал(а):Спробувати звісно можна, але не допоможе, знаю про що кажу, бо у нас в червні була така ж халепа як у elektronа

I шо, шановний друже? Вирішилось якось?

Зара цей моторчик якеось виє не постійно, а буває зривається в тишу. Поки не зрозумів чому. Але точно не резонансні явища. Бо ясно відсліджується звук самого моторчика.

Але, ділько цйого, резонанси теж є. Наприклад, повертаю голову туди-сюди ліворуч-праворуч і вий то майже пропадає, то знову з'яваляється доволі помітно. Резонанс, бляха-муха, гімна у природі....
elektron

Сб авг 09, 2025 21:17:32

Torpedo писал(а):elektron, а що з старим моторчиком ти звісно не дивився?
Але судячи з того що ти озвучив вартість заміни, то міняв не сам і в сам моторчик не зазирнув, тому питання риторичне.

Ні, не дивився. Або щітки, або колектор іздохли. За пробіг 287 не так погано. Бувало щодо цих ціфер гірше. Не став хєрньою страджати, міняти щітки тощо... тим паче часу немає від слова зовсім, як і грошей вільних теж. Колись за півтори тищі навіть не замисливався, а зараз, вибачте, не можу.
Torpedo

Сб авг 09, 2025 21:49:47

elektron писал(а):Вирішилось якось?

Так, вирішилось, ціна запчастини 400 грн., вартість робіт плюс-мінус така ж сама як і просто заміна вентилятора, по часу вийшло три години, з майстром підфартило.
До речі, майстер сказав цікаву річ: "Дешевий вентилятор буде тарахтіти, через рік згорить, вентилятор за 4-5 тисяч теж буде тарахтіти, але проходить 3-4 роки, оригінальний за 9-10 тисяч ти сам не будеш купувати."
Write comments