Новички скажите пару слов о себе …
Write comments

Re: Принимайте новенького

Чт фев 17, 2022 15:18:22

BIS писал(а):
STORM писал(а):Я поставил Муль-т- лок, коврики купил, пленку поклеил, сигналку старлайн и всё. Больше ничего. Регистратор))) Больше ничего не ставил.

А какую модель сигналки ставил?

StarLine A61
Dr.Feelgood

Пт фев 18, 2022 11:21:35

STORM писал(а):StarLine A61

У меня такая же. Достойная.
Dr.Feelgood

Пт фев 18, 2022 11:44:36

BIS писал(а):Я посмотрел в салоне, что стоит всесезонка

У меня Dunlup шла - всесезонка. На зиму, ещё в 18-ом, взял нокиан. Катаюсь без проблем, правда ещё пробег 24500. 8). Защиту ставил, летом езжу на 2WD, зимой на Auto или Lock. Ставил накладки на пороги и на задний бампер (стык с 5-ой дверью). Через неделю 4 года будет, пока ничего, кроме масла и фильтров не менял. 92-ым не пробовал заправляться, но это пока.... :mrgreen:
BIS

Чт окт 02, 2025 08:49:06

Мій кеша пішов у добрі руки :(
А я зробив собі цікаве оновлення :)
Сподіваюсь X-trail-овода з форуму не виженуть :)
альтист Данилов

Чт окт 02, 2025 08:56:13

подробиці, фото і т.і.
Щиро вітаю з обновкою. =D>
BIS

Чт окт 02, 2025 10:07:34

альтист Данилов писал(а):подробиці, фото і т.і.
Щиро вітаю з обновкою. =D>

Фото в інтернеті є :)
А подробиці... Машинка бімба :)
Мій попередній X-trail лишився у дочки. Так що є з чим порівнювати.
Габарити/керованість лишились такі ж. Машинка важче, тому підвіска відпрацьовує трішки по іншому, але все дуже солідно і пристойно. А от коли натискаєш на тапку, то дуже відрізняється. У нової сотня за 7 секунд. І це відчувається одразу.
Витрата палива по факту в місті 6,6. По трасі в мене вийшло 7,9. Фізику не надуриш. По місту за рахунок рекуперації споживання майже в два рази меньше проти попередньої моделі. А от по трасі ну може на пів літра-літр. І то по трасі залежить від швидкісного режиму. Я першу подорож старався не гнати(хоча сказали, що машина не вимагає обкатки).
В машині куча плюшок по безпеці. Майже всі сприймаються органічно без читання інструкцій і на викликають якогось дискомфорту. Єдине, що трішки вкурює, це розпізнавання знаків. Розпізнає воно їх класно, тільки про +20 км/год нічого не знає :(
Поки враження від машинки лише позитивні.
bykovdima

Пт окт 03, 2025 14:49:51

BIS
Вітаю!

BIS писал(а):Сподіваюсь X-trail-овода з форуму не виженуть

та тут купа вже неКакшаводів, але ж всі свої :)

BIS писал(а):Розпізнає воно їх класно, тільки про +20 км/год нічого не знає

пошукай в налаштуваннях, має бути можливість задати "+Х км", зазвичай є таке.
BIS

Вс окт 05, 2025 16:36:22

bykovdima писал(а):
BIS писал(а):Розпізнає воно їх класно, тільки про +20 км/год нічого не знає

пошукай в налаштуваннях, має бути можливість задати "+Х км", зазвичай є таке.

Щось не знайшов +20 :(
Є ввімкнути/вимкнути попередження, а якихось +- не знайшов. Треба ще інструкцію почитати :)

Покатався на вихідних.Поклацав різні налаштування і плюшки. Спробував різні режими. Ділюсь враженнями.
Режим D дуже схожий на їзду на варіаторі. Приблизно такий же накат. Рекуперація невелика.
Режим B має більшу рекуперацію. Коли відпускаєш педаль газу, то рекуперація підторможує сильніше. Схоже як на механіці ввімкнути передачу нижче і тормозити двигуном.
Є ще кнопка E-Pedal.
З нею, при відпусканні педалі газу, вмикається рекуперація на повну і вмикаються фонарі сигналу тормозу. Машина доволі активно зупиняється. Не так як тормоз в підлогу, але швидкість скидає суттєво. В кінці щоб зупинитись всеодно треба тиснути на тормоз. Але думаю тормозні колодки не скоро доведеться міняти :) Я ще не зрозумів, наскільки цей режим зручніший чи ні. Мабуть до нього треба звикнути. Але за результатами сьогоднішніх покатушок схиляюсь до того, що буду його використовувати. Основна відміннісь звикнути не знімати зовсім ногу з газу, коли їдеш по трасі і не збираєшся зупинятись.
Сэнсэй

Пн окт 06, 2025 00:05:32

BIS
Вітаю з обновкою! Хай новий кінь дарує лише приємні враження!

Прочитав про рекуперацію та 6,6 л по місту... Треба мені хоч скотчем приліпити ту рекуперацію на свій Кашкайчик. При моїх середніх по компу 19 км/г по позняківським світлофорам, я б з рекуперацією вже той бензин генерував, мабуть
BIS

Вт окт 14, 2025 19:52:53

bykovdima писал(а):пошукай в налаштуваннях, має бути можливість задати "+Х км", зазвичай є таке.

Побачив в якомусь відео на трубі цю фічу. Speed limit offset чи Speed link offset називається(на слух погано почув).
Полистав я коротку інструкцію. Не знайшов.
Дійшла черга до великої книжки. Не знайшов.
Сьогодні позвонив в салон де брав :)
З 2024 року в прошивці нема цієї фічі :(
BIS

Вт ноя 04, 2025 19:48:40

Покатався вже трохи.
Поспостерігав за витратою.
Якось 5-6 літрів на сотню(як розповідають на ютубах) не спостерігаю.
Якщо машина холодна, то розхід починається з 15-20 літрів на сотню і поступово падає.
Десь тільки за 15-20 кілометрів катання по місту розхід опускається до 7-7,5 літра на сотню.
По трасі зі швидкістю 110-130(70 в нас.пунктах) розхід десь 8-8,5 літрів на сотню.
Режими:
D - краще використовувати на трасі. Ну зовсім не потрібно на трасі щоб машина активно скидала швидкість, коли ти відволічешся від тицяння педальки :) А взагалі на трасі дуже зручний адаптивний круїз.
B - дуже заходить по місту. Підкатуватись до світлофору з активною рекуперацією зручно.
E-Pedal мабуть краще всього використовувати в тягнучках і пробках. Цей режим використовує крім рекуперації ще й звичайний тормоз. Тому витрата пального на ньому більша.
bykovdima

Ср ноя 05, 2025 09:45:12

BIS писал(а):на трасі дуже зручний адаптивний круїз

памʼятаю як я після маршруту Буковель-Миколаїв виходив з кашкая на деревʼяних ногах, і потім проїхавши той самий маршрут на адаптивному круїзі, то ще й плясати міг після цього ))
BIS

Чт дек 18, 2025 12:47:04

З першим снігом спробував режим руху зі сніжинкою * .
Теж сподобалось.
Мізки машини навіть в режимі D вмикають більшу рекуперацію. Тобто коли відпускаєш газ, то машинка зупиняється активніше і плавніше.
Крім гальмування ще "притуплює" газ. Тобто ввімкнув режим сніг і машина не дає вже "смикатись" на дорозі.
Дуже зручний і корисний, як на мене, режим. Тільки треба його вмикати окремо кожен раз після запуску.
BIS

Вт сен 22, 2026 18:11:54

Ось майже рік катаюсь на новій машинці. Накатав майже 10 тис.
Щось поганого про машинку сказатит не можу.
З недоліків щось почало торохтіти в шторці багажника і в бокових зеркалах. Торохтить при їзді по гребінці. Тобто коли щось погано прикручене входить в резонанс.
Більше поки ніяких зауважень немає.
Витрата бензину:
Навесні скинув лічильник. за останні 5 тис км витрата 8,2 літри на сотню.
Найменьша витрата по місту(о 5 ранку проїхався Києвом без перевищення швидкісного режиму :)
mis.jpg

Зазвичай по місту витрата десь 7,5.

По трасі за Борисполем заправився і поїхав на круїзі 110 км/год(середня 100).
tr.jpg

Якщо тримати вищу швидкість, то відповідно витрати піднімаються.
Як на мене витрата нормальна. При тому що машинка їде, коли потрібно наступити.
Так що можу рекомендувати, якщо хтось дивиться в бік ніссанівського e-power
oleg_t

Вт сен 22, 2026 19:18:06

https://news.infocar.ua/nissan_prezentu ... mpaign=sbs
Write comments