До речі.
Подумав про різні способи запасати енергію на зиму.
Десь будували теплоізольовані ємності з піском і нагрівали до високих температур, а потім використовували тепло.
Трішки порахував

Взяв теплоємність піску
Питома теплоємність сухого піску становить приблизно 800–880 Дж/(кг·К) (або 0,8–0,88 кДж/(кг·К)
Густину піску
Основні види густини піскуНасипна густина: 1300–1600 кг/м³ — маса піску з урахуванням повітряних порожнин між зернами у вільно насипаному стані.
При згорянні 1 кубометра природного газу виділяється приблизно 9,3–9,5 кВт·год (або близько 34 МДж) енергії
Порахував. Якщо я не помилився, то одного кубометру газу вистачить на те щоб нагріти куб піску на 24 градуси.
34000/(1600*0,88)
Тобто для нагрівання куба піску на 100 градусів потрібен еквівалент енергії приблизно 4 куба газу(відповідно нагріти на 300 градусів 12 кубів газу).
За зиму при опаленні лише газом для мого будинку використовується 2000-3000 тисячі кубів газу.
Тобто якщо робити запас тепла на зиму, то треба 500-750 м^3 ємності піску

Або гріти пісок набагато більше сотні градусів, тоді об'єм піску в рази скорочується. Ще виникає проблема як відбирати тепло з перегрітого піску. Бо вода випарується

Коротше кажучи, створити таке сховище тепла, теплоізолювати, прогріти, відібрати тепло, це ще ті інженерні задачі з великими капітальними вкладеннями

Думаю якщо порахувати гравітаційний аккум, такий щоб на зиму енергії запасти, то теж вийде щось несуразне. Доведеться який-нібудь залізнодорожний вагон на гору тягати