Интернет, Мобильная связь, ПК, КПК, и все в том же духе.
BIS
- BIS
Re: Власна енергобезпека
Сб ноя 09, 2024 17:23:52
Не додумався фоток наробити
Зняв на телефон відео. Зараз з нього пару кадрів виріжу.
Для аккумів зварили рамку з кутика, бо важкі зарази. Вішать десь на стінку з газоблоку стрьомно. А так рамка з опорою на підлогу і закріплена до стіни.
З аккумами в комплекті були всі необхідні дроти. Нічого не довелось обжимать/колхозить. Взагалі комплектація у deye супер. Читай інструкцію та збирай конструктор
Це приміщення топочної. Там стоїть бочка термоаккумулятора. Тому місця малувато. По інструкції з боків інвертора треба відступати пів метра. У мене скільки не вийшло. Обмежився 30см до стінки. Там в тому куті витяжка, так що думаю теплообмін буде нормальний.
Згідно інструкції понамотував провода на феритові кільця. Провода від інвертора до щитків заховав у 80-й кабель-канал.
Підключив аккуми і інвертор. Подивився налаштування. Інвертор домовився з BMS аккумів без проблем. Налаштувань довелося змінювати майже по мінімуму. Єдиний трабл був з трансформаторами струму. Згідно інструкції їх треба чіпляти на ввідні дроти стрілочками до інвертора. Я так і зробив. Далі в інструкції була приписка, що якщо покази споживаної потужності будуть "дивні", то розверніть тарнсформатори струму. Так і вийшло. Після цього інвертор став малювати стрілочки на екрані правильно і дебет з кредітом у нього став сходитись. Налаштував time of use на нічну зарядку. Обмежив заряд аккумів потужністю 1 кВт (за ніч встигає зарядити і довше проживуть аккуми). По інструкціям на ці аккуми регламетний заряд можна було давати 2кВт, але через пів години такого заряду вмикався вентилятор. Звук помірний, але з 1 кВт взагалі пасивне охолодження справляється.
Поки політ нормальний.
Лишилось дочекатись сусіда, який буде варити конструкції під панелі, та змонтувати все на кришу сараю. Ще кусок роботи є.
BIS писал(а):DEYE 12кВт + 2 аккуми по 5кВт*год
мені розповідали, що інвертор більшої потужності ніж батареї - погано. на вашому прикладі, якщо споживання з інвертора досягне максимума 12квт (а в реальності короткочасно інвертор може видати 150-200% своєї потужності), а батареї 10квт не зможуть йому забезпечити цю потужність, то він впаде в аварію і треба буде перезапускати.
(мопед не мій, так пояснили)
bykovdima писал(а):мені розповідали, що інвертор більшої потужності ніж батареї - погано. на вашому прикладі, якщо споживання з інвертора досягне максимума 12квт (а в реальності короткочасно інвертор може видати 150-200% своєї потужності), а батареї 10квт не зможуть йому забезпечити цю потужність, то він впаде в аварію і треба буде перезапускати.
(мопед не мій, так пояснили)
Продавцям треба продавати багато дорогих аккумів.От вони і розповідають.
Питання чим можна навантажити 12 кВт?
Там все пораховано
На будинок по договору потужність 10 кВт.
Самий потужний споживач опалення 3 тена по 3 кВт, та індукційна плита (теж може кожну з фаз до 3кВт навантажити).
Опалення вмикається вночі і гріє теплоаккумулятор. Ці два споживачі не працюють коли немає світла в мережі. Всі інші споживачі висять на бекапі від батареї. Струм споживання від батарей я обмежив 100А(0,5С). 48В*100А = 5кВт постійної потужності. Зазвичай споживання будинку тримається на рівні ~0,5кВт. Насос короткочасно навантажує 2кВт. Ще може бути ввімкнута пралка. Ще можна ввімкнути порохотяг, чайник чи фен. Якщо все це одночасно ввімкнути , то мабуть випаде по перевантаженню. За цей час ще ні разу не випадало(але відключень майже не було).Просто при відключеннях мережі треба бути скромним і не тикати від батарей кучу приладів.
Далі в планах поставити 9,6кВт панелей. Вони навіть взимку щось будуть давати. Тобто вдень спочатку буде братись потужність з панелей і якщо її буде недостатньо, то буде добирати до 5кВт з батарей.
Докупати ще батареї поки вважаю недоцільним. Можна в разі необхідності підняти струм від батарей до 200А(1С). Це буде потужність 10кВт, але батареям це вкоротить віку.
На випадок довгих відключень головні споживачі переходять на альтернативу. Опалення на дрова. Замість індукційної плити газовий балон з однією конфоркою.
Солідний агрегат. Схоже, що й ядерну зиму переживеш
Сэнсэй писал(а):Солідний агрегат. Схоже, що й ядерну зиму переживеш
Про ядерну зиму на сонячних панелях маю сумніви
Вчора підключив свій дешевий китайський інвертор і китайський аккум(ще не повністю, тільки інвертор аккум і панелі). Танців з бубном прийшлось виконати більше. У deye в комплекті були всі шнурки, гвинти, кріплення. Дещо позичив з тієї комплектухи сюди
Треба було колхозить провід до аккума з товстого кабелю. Тепер у мене на хазяйстві ще є потужна обжимка для товстих кабелів
Подружив інвертор з BMS аккума. Ще той квест. В документації вказано що номер протоколу BMS для аккумів must - 0, а всі інші протоколи спробуй вгадай.
Результат випробувань:
Погода тяжкі хмари. Максимум з поля панелей 4,25кВт видавалось 400Вт.
Враховуючи, що інвертор сам споживає 40-70 Вт, то такий собі виробіток енергії.
Якщо електрики не буде зовсім, то цього звичайно на роутери,ноути й ще на пару лампочок вистачить, але точно все споживання не перекриє. Почекаю більш сонячної погоди для випробувань. А за цей час докомутую щитки та треба ще обленерго додавити з переносом лічильника на стовп.
Шикарно! При майже відсутності сонця отримав 2 кВт електроенергії за день. Супер.